Eerste uitvoering Gemengd Koor BENOE

BENOE, het nieuwe koor in de regio, is het jaar goed begonnen. Tijdens de eerste repetitie-avond van 2023 hebben we ons muzikale kunnen aan onze partners gedemonstreerd. Op onze thuisbasis de Kollekamp werden onze gasten ontvangen met koffie en thee met wafels en kerstbrood. Intussen konden de zangers en zangeressen de stemmen even losmaken en zette onze dirigente Peggy Smeets de laatste muzikale puntjes op de i van het uit te voeren repertoire. Het werd dan ook een spetterend optreden voor onze gasten! Evening Rise, een traditioneel nummer van het Amerikaanse Hopivolk liet Peggy uitvoeren als canon en kwam heel verstild over. Na W’re Walking in the Air en Let’s Call the Whole Thing Off, deed het Argentijnse El Cielo Canta Alegria de Kollekamp op zijn grondvesten schudden! Als muzikale tussenstop zongen we The Journey, geïnspireerd op de Symphonie “Aus der neuen Welt” van Antonin Dvorak. Een gezellige nazit maakte de avond compleet.

BENOE, voortgekomen uit het Gäöls Mannenkoor, is een half jaar jong en bestaat uit 30 dames en 22 heren. De leden zijn afkomstig uit de hele regio van Hoensbroek tot Maasbracht en van Maastricht tot Landgraaf en Brunssum. Vol enthousiasme zijn we begonnen aan de opbouw van een nieuw repertoire. We hopen in de zomer zover te zijn dat we ons kunnen presenteren aan een breder publiek.

Onze naam BENOE vraagt enige uitleg. Het is de aanduiding van een mythische vogel in het oude Egypte. Deze vogel wordt vaak afgebeeld in de hiëroglyfische teksten in de grafkelders van de Farao’s. De Benoevogel staat voor verrijzenis of hernieuwd leven. Zoals het Gäöls Mannenkoor een nieuw leven heeft gekregen in de vorm van een gemengd koor. Met zoveel dames en heren repeteren is altijd een heerlijk avondje uit. Ook geïnteresseerd? Proef de gezelligheid en kom eens luisteren. Je bent van harte welkom. Wie weet, kunnen we je overtuigen om met ons mee te zingen! We repeteren op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Kollekamp, Heerenstraat 77, 6237 NC Moorveld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *